Annonsera huset stort!

Att sälja ett hus är på många sätt som att annonsera en bil, en båt eller en annan dyr pryl. För att sälja den till bästa pris vill du ha många spekulanter. För att få många spekulanter måsta många se annonsen det vill säga ditt hus.

Hemnet är fortfarande den dominerande marknadsplatsen för hus men både Booli och Blocket har tagit upp konkurrensen. Att annonsera på Hemnet kan bara mäklare men Booli och Blocket är öppent för vem som helst.

Om du säljer ditt hus med hjälp av mäklare är det vanligt att de hjälper till med annonseringen. Oftast innebär det att ditt hus läggs ut på Hemnet, på mäklarens webbplats och i mäklarens sociala kanaler. Men du kans förstås önska att de hjälper dig att annonsera huset på de andra stora webbplatserna, eller så gör du det själv.

Annosera ditt eget hus

Det finns mycket du kan göra själv istället för att betala mäklaren för att göra det. Du kan:

  • Annonsera på Blocket
  • Annonsera på Booli
  • Använd de snygga bilder som tas för objektbeskrivningen och lägg ut dem på Pintrest där många samlar på bilder av snygga miljöer
  • Länka hela annonsen i ditt Facebook-flöde
  • Sökt efter bostadsgrupper på Facebook, kanske finns det en för ditt område
  • Göre en serie av publiceringar på ditt Instagram-konto med bilder på ditt hus
  • Tipsa om din annons på Twitter och använd hashtags som #kopahus, #nytthus och #saljahus
  • Bygg en egen webbplats och beskriv ditt hus på ett säljande sätt. Här kan du trumma upp intresse redan innan Hemnet-annonsen är publicerad.

Det finns förstås inga garantier för att detta komma att göra din säljprocess kortare eller att försäljningspriset blir högre men tänk att din ansträngning gör att bara en person extra väljer att delta i budgivingen och därigenom driver upp priset men 20-50 000 kr. Hade det inte varit värt det då?